Ο Διόδωρος Σικελιώτης στα ιστορικά του, γράφει ότι οι Υπερβόρειοι έλεγαν ότι στο νησί τους τη Βρετανία, υπήρχε ένας ναός του Απόλλωνα με το σχήμα του σημερινού Στόουνχετζ και ότι είχε χτιστεί από Έλληνες. Εκτός του Διόδωρου Σικελιώτη το γράφει και ο Στράβων στον τρίτο τόμο στα γεωγραφικά. Το Στοουνχετζ άρχισε να κτίζεται το 3000 π.χ και ολοκληρώθηκε γύρω στο 1500 π.χ. Εκτός τώρα από τους ιστορικούς που μπορούν μερικοί να πουν ότι ίσως κάνουν λάθος (αυτό ισχυρίζονται οι Άγγλοι) έχουμε και άλλα στοιχεία που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα.

Στο Στοουνχετζ υπάρχουν χαραγμένα μυκηναϊκά ξίφη και διπλός πέλεκυς τα οποία δεν αμφισβητούνται από κανέναν.(Φώτο (1) κάτω: τον διπλό πέλεκυ δεν βρήκα Φώτο). Επίσης κοντά στο μνημείο βρέθηκε τάφος ενός παιδιού 14 ή 15 ετών με ένα κολιέ από 90 κεχριμπαρένιες χάντρες. Η ανάλυση των οστών έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο σκελετός ανήκει σε άτομο από την Μεσόγειο. Κάτω βλέπουμε επίσης το δακτυλίδι του Μίνωα.
(Φώτο(2) ): Στην κορυφή του λόφου παρατηρείστε ένα κυκλοτερές κτίσμα που περιβάλλεται από ορθόλιθους. Αν η κατασκευή αντιπροσώπευε ένα αστρονομικό παρατηρητήριο, θα μπορούσαμε να το συσχετίσουμε με την κυκλική δομή κατασκευής του Στόουνχεντζ σύμφωνα με αυτά που γράψει και ο Διόδωρος Σικελιώτης.


Στην Φώτο (4)είναι ο υπολογιστής εκλείψεων που βρέθηκε στο Λασίθι και σύμφωνα με τον κ. Μήνα Τσικριτζη ο υπολογιστής αυτός είναι μια μινιατουρα ακριβειας του Στόουνχεντζ. Νομίζω ότι πολλά δεν είναι μαζεμένα για να φαίνονται συμπτώσεις; Ύστερα εκείνη την εποχή ήταν δυνατόν οι άγγλοι να είχαν τόσο προηγουμένη τεχνολογία αφού κατοικούσαν σχεδόν σε σπηλιές και τρέφονταν και με αρουραίους; Αυτοί δεν ήξεραν να χρησιμοποιούν τον κασσίτερο τους και έρχονταν οι Κρήτες και τον έβγαζαν.

Περιοδικό Ανεξήγητο
Πηγή: diadrastiko: Το Στόουνχετζ στην Αγγλία το έκτισαν Έλληνες προς τιμή του Απόλλωνα; http://diadrastiko.blogspot.com/2012/08/blog-post_8067.html#ixzz24YbIAc8Q