'Eνα εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και δροσερό γλυκό. Η ονομασία του τα λέει όλα.

Υλικά :
1 κονσέρβα κομπόστα ανανά
700 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (αγελαδινό)
700 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
200 γρ. ζάχαρη
20 μπισκότα σαβαγιάρ
κεράσια μαρασκίνου ή κεράσια κομπόστα.


Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣΑΝΔΡΕΑΣ Α.



Εκτέλεση:Βάζουμε τις φέτες του ανανά σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Χτυπάμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη να γίνει σαντιγί και την ανακατεύουμε απαλά με το γιαούρτι να γίνουν ένα μίγμα. Σε ένα ταψί απλώνουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ και τα μουσκεύουμε καλά με το σιρόπι της κομπόστας. Ψιλοκόβουμε 2 κομμάτια ανανά, τα ανακατεύουμε με το μείγμα κι έπειτα το στρώνουμε πάνω στα μπισκότα. Από πάνω καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες του ανανά και ανάμεσα στις τρύπες της κάθε φέτας βάζουμε από ένα κερασάκι μαρασκίνο ή κερασάκι κομπόστα.



http://www.yumyum.gr/apps/gr/spag/kalokairinos-peirasmos-drosero-glyko-me-anana.html