Σίγουρα οι περισσότεροι ξέρετε να φτιάχνετε καλτσόνε!
Ας μην ξεχνάμε όμως και όλους αυτούς που
κάνουν τώρα τα πρώτα τους βήματα στην κουζίνα.



Παίρνουμε το ζυμάρι της αρεσκείας μας, εγώ χρησιμοποιώ τo ζυμάρι για πίτσα.
Χωρίζουμε κομμάτια από τη ζύμη μας ανάλογα με το πόσο μεγάλα
θέλουμε τα καλτσόνε μας.
Βάζουμε λίγο αλευράκι στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε.


Ανοίγουμε με ένα πλαστράκι ένα οβάλ φύλλο, όχι πολύ χοντρό.



Απλώνουμε στο μισό από το φύλλο μας,χωρίς να
φτάσουμε ως την άκρη, τη σάλτσα για καλτσόνε που θέλουμε.


Προσθέτουμε μπόλικο τυράκι.


Σκεπάζουμε σάλτσα και τυρί με το καθαρό κομμάτι του φύλλου μας,
αφήνοντας ένα κομμάτι από το ζυμάρι μας να περισσεύει ,
έτσι ώστε να μπορούμε να κλείσουμε καλά το καλτσόνε.
Βρέχουμε με λίγο νεράκι την άκρη που περισσεύει και ενώνουμε.


Το καλτσόνε μας είναι έτοιμο.


Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε 2-3 σημεία.


Βάζουμε σε ταψάκι και αφήνουμε περίπου 20-25 λεπτά να φουσκώσει.
Βρέχουμε με ένα πινελάκι την επιφάνεια .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς,
μέχρι να ροδίσει, περίπου μισή ώρα ανάλογα πάντα με το φούρνο.






http://magyreuontas.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6328.html