Ένας αλλιώτικος χαλβάς, ελαφρύς και μυρωδάτος με χυμούς από φρούτα.
Συστατικά

3/4 κούπας καλαμποκέλαιο.
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό.
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό.
1 &1/2 κούπας ζάχαρη.
1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού, μήλου,και βερίκοκου (αυτόν στα ψυγεία με σύντομη ημερομηνία λήξης)
Ξύσμα πορτοκαλιού.
2 -3 κουταλιές σταφίδες ξανθές( προαιρετικά).
Λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα.
Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε το χυμό με την ζάχαρη και το ξύσμα, και τον ζεσταίνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σιμιγδάλι στην κατσαρόλα με τον χυμό ,και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το μίγμα, και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
Αδειάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα, πατάμε να πάρει ο χαλβάς το σχήμα της , και τον γυρίζουμε σε μια πιατέλα.