Πριν χτυπήσουμε μαρέγκα για οποιοδήποτε γλυκό, σιγουρευόμαστε ότι τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε είναι πεντακάθαρα χωρίς ίχνος λιπαρότητας. Χτυπάμε τη μαρέγκα την τελευταία πάντα στιγμή και την χρησιμοποιούμε αμέσως στη συνταγή. Είναι μία παρασκευή που δεν μπορεί να περιμένει στον πάγκο γιατί θα πέσει ο όγκος της.

Εκτέλεση


Με λίγο βούτυρο από αυτό της συνταγής βουτυρώνουμε δύο σκεύη για σουφλέ (ramecin). Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από τη συνολική της συνταγής. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Όταν λιώσουν, τα βγάζουμε από το μπεν μαρί.



Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι η μαρέγκα να γυαλίσει και να γίνει σατινέ.



Διαλύουμε με κουτάλι τους κρόκους στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στη λιωμένη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά τη διπλώνουμε στο μείγμα. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα σκεύη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 7΄. Σερβίρουμε αμέσως με ζάχαρη άχνη ή κρέμα σαντιγί.



Υλικά

100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά

http://argiro.gr/recipes/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%BB%CE%AD-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CF%85%CE%BF