Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα φασόλια, στραγγισμένα
1 κουταλιά λάδι
Μείγμα chilli

Για το μείγμα chilli:
1 κουταλάκι μπούκοβο ή τριμμένη καυτερή πιπεριά
1 κουταλάκι πάπρικα
2 κουταλάκια κύμινο
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι


Αμερικάνικη κουζίνα, και μάλιστα Τεξανή. Για τους λάτρεις του πικάντικου.

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα ομοιόμορφα, ανακατεύοντας διαρκώς με μια κουτάλα για να διαλυθεί σε κομματάκια (5 λεπτά).
Προσθέτουμε στον κιμά το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει διαφανές (10 λεπτά).
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα chilli και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά στο μέτριο και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φασόλια, το αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά και είναι έτοιμο.

Για να κάνουμε το μείγμα chilli ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά και τα διατηρούμε σε καλά κλειστό βαζάκι μέχρι να το χρειαστούμε.

Σχόλια του… chef

Αυτή είναι μια πολύ βασική συνταγή για τσίλι. Φτιάξτε την όπως είναι ή χρησιμοποιήστε τη σα βάση για να κάνετε τη δική σας παραλλαγή. Αν θέλετε να προσθέσετε κάποιο υλικό και δεν ξέρετε σε ποιό βήμα να το κάνετε, δείτε το άρθρο για το πώς φτιάχνουμε σάλτσα. Μπορείτε να το φάτε με μακαρόνια ή ρύζι σαν σάλτσα, να το κάνετε γέμιση σε λαδόπιτες, αράβικες πίτες ή tortillas, ντιπ για ψωμί ή πατάτες, ή ακόμα και σκέτο.
http://www.sintagesgiaantres.gr/syntages/chilli-grigoro