«Η συνταγή είναι της μητέρας μου, της Ειρήνης και την αφιερώνω ειδικά σε εκείνη. Χρόνια πολλά!»
Δήμητρα Μιχαλέτου
ΥΛΙΚΑ
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 αβγά και 2 κρόκοι
- 2 κουτ. σούπας λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- Ξύσμα λεμονιού
- 3½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (όλες οι χρήσεις)
Για το σιρόπι
- ½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
- 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζ. τσαγιού νερό, ελαιόλαδο
- Ζάχαρη άχνη, καρύδια, κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και τους κρόκους. Προσθέτουμε το κρασί, ξύσμα λεμονιού, αλάτι, αρκετό από το αλεύρι και ανακατεύουμε. Όταν η ζύμη σφίξει την πλάθουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι για να σφίξει ακόμα περισσότερο. Tη βάζουμε σε αλευρωμένη λεκανίτσα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» (30΄).

2. Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Με οδοντωτό ροδελάκι κόβουμε σε λωρίδες τη ζύμη και κάθε λωρίδα τη κάνουμε ρολό ή δίνουμε όποια εορταστικά σχήματα θέλουμε (με καλουπάκια). Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τις δίπλες ώσπου να πάρουν χρώμα (ξανθαίνουν) και με τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε και τις βουτάμε στο σιρόπι και μετά τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

3. Για το σιρόπι, απλά βράζουμε για 3 λεπτά το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό, ξαφρίζοντας τακτικά.

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 20+ κομμάτια
http://mykonoszoo.blogspot.gr/2012/12/blog-post_22.html