Μαρίτσα Διαμαντίδου

ΥΛΙΚΑ
- 1½ κιλό καλαμαράκια
- 1 ψιλοκομ. κρεμμύδι
- 1½ φλιτζάνι ντοματάκια (χωρίς τη φλούδα)
- 2-3 μέτριες πιπεριές (σε ροδέλες)
- 1 φλιτζάνι ρύζι (και λίγο περισσότερο)
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πρώτα καθαρίζω τα καλαμάρια: Παίρνω το κάθε ένα και του αφαιρώ το κεφάλι και τα πλοκάμια τραβώντας τα. Έπειτα, με το χέρι ψηλαφίζω το καλαμάρι, αφαιρώ το διάφανο κόκαλο που βρίσκεται κατά μήκος και το ξεπλένω με άφθονο νερό. Στη συνέχεια, αφαιρώ το εξωτερικό δέρμα κάτω από τη βρύση με τρεχούμενο νερό, βάζω τα σώματα στην άκρη και τεμαχίζω, αποκόπτοντας τα πλοκάμια από το κεφάλι. Τέλος, κόβω τα καλαμαράκια σε ροδέλες και τα πλοκάμια σε κομμάτια (όλα όμως εξαρτώνται και από τον τρόπο μαγειρέματος).

2. Σοτάρω τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο και μόλις «μαραθούν», προσθέτω τα καλαμαράκια ανακατεύοντας καλά. Αναμειγνύω για λίγο και μετά ρίχνω τα ντοματάκια λιωμένα, τις πιπεριές σε ροδέλες, αλατοπιπερώνω και σιγοβράζω σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι έως ότου μαλακώνουν αρκετά τα καλαμαράκια. Τέλος, προσθέτω το νερό που αντιστοιχεί στο ρύζι μου (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) και όταν ξεκινήσει η πρώτη βράση ρίχνω το πιλάφι και ανακατεύω καλά. Τέλος, σιγοβράζω έως ότου μαγειρευτεί και το ρύζι.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: 6
http://mykonoszoo.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3949.html