ΠεριγραφήΥπέροχο μυρωδάτο και ξυνούλι.

Τι χρειαζόμαστε:

1 ½ πακέτο μπισκότα
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ζελέ λεμόνι
50 γρ. αμύγδαλα
1 μαρμελάδα λεμόνι


Φτιάχνει
φόρμα 28 εκ.


Πως το κάνουμε:
Τρίβουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι.
Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών, με στεφάνι.
Ανάβουμε για λίγο το φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα τυρί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ.
Διαλύουμε το ζελέ λεμόνι σε 1 φλ. του καφέ βραστό νερό.
Αφού κρυώσει ενσωματώνουμε στα χτυπημένα υλικά το ζελέ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Κατόπιν ρίχνουμε μαρμελάδα λεμόνι από πάνω και σερβίρουμε το γλυκό παγωμένο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη μαρμελάδα λεμόνι ή lemon curd τη βρίσκω μόνο στο Βασιλόπουλο. Συχνά χρησιμοποιώ και ξύσμα από ένα λεμόνι μέσα στην κρέμα τυριού. Αυτό για τους πολύ απαιτητικούς στη γεύση του λεμονιού.

Διαβάστε περισότερο: Τσιζ κέικ λεμόνι http://www.sintagespareas.gr/sintages/tsiz-keik-lemoni.html#ixzz2JlguEOba