Είναι τα ‘αρχικά’ του Multi Level Marketing, που μεταφράζεται: ‘Πολυ-Επίπεδο Μάρκετινγκ’.



Είναι μια άλλη ονομασία του Network Marketing (που εξηγήσαμε νωρίτερα), που -όμως- επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο δομείται το Δίκτυο των Συνεργατών! Η ανάπτυξη του Δικτύου γίνεται με τη διαρκή ‘προσθήκη’πολλαπλών ΕΠΙΠΕΔΩΝ (Levels)!



Ένας Δικτυωτής πληροφορεί κάποιον ‘Φίλο’ του, σχετικά με την Επιχείρησή του! Του εξηγεί -με όλες τις λεπτομέρειες- ό,τι έχει σχέση με τα Προϊόντα (ή τις Υπηρεσίες) που προωθεί, και τα πλεονεκτήματα που θα έχει -αυτός- αν αποφασίσει να γίνει Πελάτης (ή Συνδρομητής) της Εταιρείας, με την οποία Συνεργάζεται! Πολύ -δε- περισσότερο αν αποφασίσει να γίνει -κι αυτός- ‘Συνεργάτης’ της Εταιρείας, και Μέλος του Δικτύου του!



Αν ο ‘Φίλος’ αποδεχτεί την ‘πρόσκληση’ και γίνει Δικτυωτής (εγγραφόμενος στην Εταιρεία), ‘εγκαθίσταται’ στοΠρώτο ΕΠΙΠΕΔΟ του Δικτύου τού ‘Αναδόχου’ του -ή ‘Εισηγητή’, ή ‘Sponsor’ του- (του Δικτυωτή, δηλαδή, που τον ‘έφερε’ στο Δίκτυό του -στην Εταιρεία-), ο οποίος, μάλιστα, έχει την ‘Επαγγελματική Υποχρέωση’ να τον βοηθήσει να ΠΕΤΥΧΕΙ. Ο ‘Φίλος’ είναι τώρα ΠΡΩΤΟΥ Επιπέδου (ή ‘Πρώτης Γενιάς’ ή First GenerationΣυνεργάτης τού Αναδόχου του) Δικτυωτής της Εταιρείας!



Αν -τώρα- ο ‘Φίλος’, φέρει -με τον ίδιο τρόπο- ΔΙΚΟΥΣ του ‘Νέους Συνεργάτες’ στην Εταιρεία, αυτοί θα γίνουνΔικτυωτές στο ΔΙΚΟ του ΠΡΩΤΟ Επίπεδο, που θα είναι το ΔΕΥΤΕΡΟ Επίπεδο (Δεύτερης Γενιάς) του Αναδόχου του!



Με τον ίδιο -απαράλλακτα- τρόπο, όταν κι αυτοί, φέρουν ‘άλλους’, ΝΕΟΥΣ Δικτυωτές στο ΔΙΚΟ τους ΠΡΩΤΟ Επίπεδο, οι ‘καινούργιοι’ θα ‘ενταχθούν’ στο ΔΕΥΤΕΡΟ Επίπεδο του ‘Φίλου’, αλλά -όπως είναι φυσικό- στοΤΡΙΤΟ Επίπεδο του Αναδόχου του!



Έτσι -και καθώς τα Επίπεδα (Γενιές Συνεργατών - Δικτυωτών) διαρκώς αυξάνονται σε ΒΑΘΟΣ- το ‘Γενικό’, τοΚεντρικό Δίκτυο της Εταιρείας, γιγαντώνεται (πολύ περισσότερο αν μιλάμε για Δίκτυα που λειτουργούν -αναπτύσσονται ΔΙΕΘΝΩΣ- μέσω του INTERNET) σε ΒΑΘΟΣ, με ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΙΠΕΔΑ Δικτυωτών, ‘ων ουκ έστι τέλος’!



Το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ του όποιου Δικτυωτή -ωστόσο- όποτε κι αν αυτός Εγγραφεί στο Δίκτυο, αρχίζει απ’ το ΠΡΩΤΟ -ΔΙΚΟ ΤΟΥ- ΕΠΙΠΕΔΟ και περιλαμβάνει ΟΛΟΥΣ -όσοι θα προέλθουν απ’ την Δικτυακή Κίνηση κι Επαγγελματική Δραστηριότητα των Μελών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ- από ’κει και ΚΑΤΩ!



Για να είναι ΔΙΚΑΙΗ και ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΗ η ΔΙΑΝΟΜΗ των ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ στα Μέλη του Δικτύου, η κάθεMLM Εταιρεία έχει καταρτίσει ένα ‘Σχέδιο (Πλάνο) Αμοιβών’, που ορίζει ΜΕΧΡΙ ΠΟΣΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ -τουΠροσωπικου Δικτύου του- ΤΖΙΡΩΝ (Εισπράξεων) ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, αποδίδει -κάθε μήνα- στον κάθε Δικτυωτή!



Ο πιο συνηθισμένος αριθμός που προτιμούν οι περισσότερες Εταιρείες, για απόδοση ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, είναι ταΕΠΤΑ (7) Επίπεδα, αλλά δεν είναι λίγες οι MLM Εταιρείες, που πληρώνουν μέχρι το 4ο, το 5ο ή και το 6οΕπίπεδο, ενώ ελάχιστες ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ και για περισσότερα -απ’ τα 7- Επίπεδα!