Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο ασχολείται ΟΛΟΣ ο πλανήτης τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας. Ο άνθρωπος που απειλεί να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ.


Οι περισσότερες φωτογραφίες που δίνει το καθεστώς της Πιονγιανγκ στη δημοσιότητα τον εμφανίζουν να αποθεώνεται από τους πολίτες του ή από τους στρατιώτες της χώρας του.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανέλαβε τις τύχες της Βόρειας Κορέας μετά το θάνατο του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Η ηγεσία του δε διαφέρει και πολύ από του πατέρα του. Μόνο που έχει επιτρέψει στους βορειοκορεάτας να βλέπουν... τα παιδικά της Ντισνεϊ!


Φαίνεται πως αγαπά οτιδήποτε Αμερικάνικο. Εκτός ίσως από τον Μπάρακ Ομπάμα. Σε πρόσφατη φωτογραφία του που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κιμ φαίνεται να εργάζεται στο γραφείο του. Είναι σκυμμένος πάνω από χάρτες. Και δίπλα του υπάρχει ένας iMac. Έχει σπουδάσει στη Δύση άλλωστε.

Είναι λίγα αυτά που ξέρουμε για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Δεν αφήνει άλλωστε το καθεστώς να βγαίνει ό,τι κι ό,τι προς τα έξω... Το αμερικανικό NBC αποφάσισε να φτιάξει τη λίστα με αυτά που ο πλανήτης δεν ξέρει για τον άνθρωπο που τον απειλεί.

Έχουμε και λέμε:

1. Έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τον Έλβις Πρίσλεϊ. Κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος βέβαια. Λέγεται πως είναι 29 με 30 ετών. Όμως σύμφωνα με τον Κένζι Φουζιμότο, έναν σεφ σούσι που δούλευε για την οικογένεια του Κιμ έως το 2001, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1983


2. Είναι παντρεμένος με την Ρι Σολ Χου. Τα βορειοκορεάτικα ΜΜΕ μετέδωσαν τον περασμένο Ιούλιο πως το ζευγάρι έχει παντρευτεί. Εκείνη είναι πρώην τσιρλίντερ και τραγουδίστρια. Δεν άργησε να εμφανιστεί στο πλευρό του, μόλις λίγο καιρό απ’ όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Λέγεται πως έχουν και ένα παιδί, αλλά δεν ανακοινώνεται γιατί είναι... κορίτσι!

3. Πήγε σχολείο στη Δύση. Από το 1998 έως το 200 ο Κιμ Γιονγκ Ουν φοίτησε σε δημόσιο σχολείο στην Ελβετία. Είχε δηλωθεί σαν Παν Ουν, γιος διπλωμάτη σύμφωνα με την Washington Post. Όσοι τον ήξεραν τον χαρακτήριζαν φιλόδοξο και επιμελή. Έχει φοιτήσει και στη στρατιωτική ακαδημία της Βόρειας Κορέας.

4. Λατρεύει το μπάσκετ και έχει είδωλο, ποιον άλλον, τον Μάικλ Τζόρνταν. Λέγεται πως ήταν καλός παίκτης. Λόγω ύψους έπαιζε στη θέση του πλέιμέικερ. Ήταν ανταγωνιστικός. «Μισούσε να χάνει» έχει δηλώσει συμπαίκτης του.


5. Έχει τρέλα με τις... μάρκες! Οι φίλοι από τα εφηβικά του χρόνια θυμούνται πως είχε συλλογή από ακριβά αθλητικά παπούτσια της Nike. Στο γραφείο του έχει υπολογιστή iMac της Apple.

6. Το κούρεμα του. Σύμφωνα με το Hong Kong TV, η Βόρεια Κορέα έχει λίστα με 28 κουρέματα που επιτρέπονται στους πολίτες της. Αλλά ο Κιμ έχει δικό του στυλ: ξυρισμένο στις άκρες και... φουντωτό στην κορυφή!


7. Του αρέσει να τραγουδά και να χορεύει. Ναι, δεν του φαίνεται αλλά σύμφωνα με συμμαθητές του έτσι είναι. Ένας από αυτούς είπε στην Daily Telegraph πως το αγαπημένο του τραγούδι είναι το Brother Louie των Modern Talking. Ο δε Ντένις Ρόντμαν είπε στη Sun ότι του αρέσει η disco της δεκαετίας του ’80.

8. Μετά το θάνατο της μητέρας του το 2004 το έριξε στο ποτό και το φαγητό. Πήρε κιλά, τα οποία δεν έχει ακόμη χάσει τελείως.


9. Η ομοιότητα με τον παππού του, Κιμ ιλ Σουνγκ, επίσης ηγέτη της Βόρεας Κορέας είναι απίστευτη. Τόσο που το καθεστώς «αναγκάστηκε» να διαψεύσει επίσημα πως έχει υποβληθεί σε πλαστικές επεμβάσεις


Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/04/9.html#ixzz2QAG0bWbk