Τα αντηλιακά είναι πιθανό να μην μαςπαρέχουν επαρκή προστασία από την επιβλαβή ακτινοβολία του ηλίου στην περίπτωση που δεν έχουν αποθηκευτεί σωστά.

Αν, για παράδειγμα, έχουν αποθηκευτεί σε μέρος που τα βλέπει ο ήλιος ή έχουν εκτεθεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι πιθανό να έχουν καταστεί ακατάλληλα για χρήση.

Πως θα προστατευτείτε από αυτό το ενδεχόμενο: Μην αγοράζετε αντηλιακά που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.

Κάλο είναι το αντηλιακό που πρόκειται να αγοράσετε να προστατεύεται από χάρτινη συσκευασία ή να περιέχεται σε γυάλινο σκούρο μπουκαλάκι. Καθώς περνάει ο χρόνος το αντηλιακό παύει να σας παρέχει την ίδια προστασία που σας παρείχε όταν το βάλατε.

Για να είστε ασφαλείς, φροντίστε να το ανανεώνετε τακτικά. Η αποτελεσματικότητα του αντηλιακού μπορεί να αποδυναμωθεί κάθε φορά που κολυμπάτε στη θάλασσα.

Ένα μέρος του απομακρύνεται από το νερό. Μην αμελείτε λοιπόν να το ανανεώνετε κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό. Αν το αντηλιακό σας βλέπετε ότι έχει αλλοιωθεί (έχει διαχωριστεί το λάδι από την κρέμα ή έχει σχηματίσει σβόλους) μην το χρησιμοποιήσετε καθώς δεν θα σας προσφέρει επαρκή προστασία.


http://www.blog.gr
http://dimokratiko.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1993.html