«Δωράκι» 10 εκατ. ευρώ από τους τραπεζίτες του Μνημονίου στον εθνικό υπερ - εργολάβο
Μια ακόμη ευγενική χορηγία εκ μέρους των τραπεζικών τοκογλυφικών κύκλων έρχεται να προστεθεί στις άλλες τόσες που αφορούν τις «αθώες» επιχειρηματικές δραστηριότητες του εθνικού υπερ-εργολάβου Μπόμπολα, καθώς το αίτημα του για χορήγηση ομολογιακού δανείου ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ έγινε δεκτό χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση από την Alpha Bank. Ενδεχομένως η έγκριση του αιτήματος αυτού να φαίνεται εκ πρώτης όψεως αθώο, όμως για εμάς, που ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο, γνωρίζουμε ότι ισχύουν κάποιοι απαράβατοι κανόνες, τους οποίους το τραπεζικό κατεστημένο τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια.


Με πρόσχημα την έλλειψη ρευστότητας που προήλθε από την οικονομική κρίση οι τράπεζες έχουν πάψει εδώ και καιρό να χορηγούν δάνεια σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, αφενός επειδή έχουν ανάγκη να διατηρήσουν τα ταμεία τους «ρευστά», αφετέρου επειδή γνωρίζουν ότι οι εγγυήσεις των δανειοληπτών είναι επισφαλείς. Αυτό όμως δεν ισχύει για τον καθένα, πόσω μάλλον αν η επιχειρηματική του δραστηριότητα καλύπτει μία γκάμα από επαγγέλματα που έχουν ως αφετηρία τις κατασκευές και καταλήγουν σε εκδοτικούς οίκους και τη διαχείριση των σκουπιδιών.





Τη στιγμή λοιπόν που ο Έλληνας πολίτης αδυνατεί να λάβει δανειακή χρηματοδότηση από οποιαδήποτε τράπεζα, ακόμη κι αν η φορολογική του δήλωση εγγυάται την επιστροφή των χρημάτων, ή ακόμα και όταν μια κερδοφόρα επιχείρηση (όσες απέμειναν στην μνημονιακή Ελλάδα) είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει το δάνειο στην τράπεζα, η καταχρεωμένη εταιρεία του Μπόμπολα μπορεί να αποσπά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα δάνειο ύψους...10 ολόκληρων εκατομμυρίων ευρώ! Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε ενδεικτικά τα σημαντικότερα οικονομικά δεδομένα που θα ήλεγχε κάθε τράπεζα για να χορηγήσει δάνειο σε κάποιον: τους ισολογισμούς.
Η εταιρεία «Πήγασος» που ανήκει στον Μπόμπολα εμφανίζει για το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους ζημία ύψους 11 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για το δεύτερο εξάμηνο του ιδίου έτους η ζημία ανέρχεται στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας (καταβολή μισθών, εξόφληση προηγούμενων δανείων, εξόφληση προμηθευτών κλπ) ανέρχονται στο ποσό των 213 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης οι ισολογισμοί αποδεικνύουν και το μηδαμινό περιθώριο κερδοφορίας της επιχείρησης. Συγκεκριμένα ο τζίρος χρόνο με το χρόνο συρρικνώνεται και με την υφιστάμενη οικονομική συγκυρία είναι σχεδόν απίθανο να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση. Διερωτόμαστε λοιπόν τα εξής απλά:
Πώς είναι δυνατόν η επιχείρηση του Μπόμπολα να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα, όταν αυτή χρωστάει εκατομμύρια ευρώ;
Με ποιους αριθμητικούς συσχετισμούς δικαιολογείται στην τράπεζα η επιστροφή του ομολογιακού δανείου και μάλιστα όταν αυτό αφορά τόσο μεγάλα ποσά;
Με ποιο δικαίωμα η Alpha Bank παραχωρεί ως δώρο χρήματα των Ελλήνων πολιτών σε μια ζημιογόνα επιχείρηση;
Λάβετε υπόψη το γεγονός ότι το εγκεκριμένο δάνειο δεν αποτελεί περιουσία τις τράπεζας, ούτε των μετόχων της κι αυτό γιατί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει δημιουρηθεί με την εγγύηση του ελληνικού λαού και της περιουσίας του. Να, λοιπόν, που πηγαίνουν οι αβάσταχτοι φόροι των Ελλήνων και πόσο ευεργετικά λειτουργεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που υποτίθεται ότι θα τόνωνε την εγχώρια αγορά.
Η Χρυσή Αυγή έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως πάνω στο ζήτημα-σκάνδαλο της τραπεζικής κατάχρησης και της υπέρμετρης σπατάλης της δημόσιας περιουσίας, την οποία διαχειρίζονται, χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν, λίγα, εκλεκτά και συγγενικά μεταξύ τους πρόσωπα. Όταν εν καιρώ οικονομικής κρίσης και μάλιστα τέτοιας έκτασης, μια ιδιωτική τράπεζα γεμίζει τον κουμπαρά του Μπόμπολα με τα χρήματα του ελληνικού λαού, δε χρειάζεται να διαθέτει κανείς ιδιαίτερη νοημοσύνη για να αντιληφθεί ποιοι κινούν τα νήματα σε αυτή τη χώρα και κατά πόσο το δόγμα της «φορολογικής ισότητας» αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.
ΥΓ: Μόνο η Χρυσή Αυγή είχε το θάρρος της γνώμης να αποκαλύψει τον βρόμικο ρόλο του Μπόμπολα και των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, που ζημιώνουν με φόρους τους Έλληνες πολίτες. Όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα λένε μισόλογα για «συμφέροντα» και «μεγαλοεπιχειρηματίες», η Χρυσή Αυγή καταγγέλει επώνυμα αυτούς που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, μετατρέποντας τους φόρους του σε δάνεια κι άλλου είδους παρόμοια bonus.


xryshaygh.com