το «σωματίδιο του Θεού», ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες το 2012 και έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει το σύμπαν,
προειδοποιει ο καθηγητής Stephen Hawking
Σε πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας, το μποζόνιο Higgs θα μπορούσε να προκαλέσει την ξαφνική καταρρευση του χώρου και του χρόνου, χωρίς να προλάβουμε καν να το αντιληφθούμε!

Το σωματίδιο του Θεού, το οποία δεν δυναται να περιγραφει το σχήμα και το μέγεθος του, θα ήταν ικανο να προκαλέσει μια «μια καταστροφική καθυστερηση κενου» αν οι επιστήμονες το εθεταν υπο ακραία πίσεη.



Μια καταστροφή σαν αυτή είναι πολύ απίθανη για την ώρα καθώς οι φυσικοί δεν έχουν επιταχυντή σωματιδίων αρκετά μεγάλο για να πραγματοποιήσουν ένα τέτοιο πείραμα, αλλά τα σχόλια του καθηγητή Χοκινγκ έχουν ενθουσιάσει τους επιστήμονες.

Ο καθηγητής Hawking έγραψε: «Το δυναμικό Higgs έχει το ανησυχητικό χαρακτηριστικό ότι μπορεί να γίνει megastable σε ενέργειες πάνω από 100 δισεκατομμύρια giga-ηλεκτρόνιο-βολτ (GeV).
«Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το σύμπαν θα μπορούσε να υποστεί καταστροφική κενότητα χωροχρόνου...

Ο καθηγητής προσέθεσε σαρκαστικά, ωστόσο, ότι μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον.
Είπε: «Ένας επιταχυντής σωματιδίων που φτάνει τα 100 δις GeV θα είναι απίθανο να χρηματοδοτηθεί στην παρούσα οικονομική συγκυρία».

Ο καθηγητής John Ellis, ένας θεωρητικός φυσικός στο CERN, δήλωσε: «Ένα πράγμα πρέπει να καταστεί σαφές. Η ανακάλυψη του μποζονίου Higgs στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) δεν προκαλεί τέτοιου ειδους πρόβλημα, και οι συγκρούσεις στο LHC δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν αστάθεια, επειδή οι ενέργειές τους είναι πολύ χαμηλές. "

Το σωματίδιο μποζόνιο Higgs θεωρείται ότι είναι μέρος του μηχανισμού που δίνει η μάζα της ύλης, αλλά οι επιστήμονες δεν το κατανοούν πλήρως ακόμα.
dailymail