Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο. «Είμαι αθώος. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες», είπε ενώπιον της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου. «Καθίστε και να αισθάνεστε άνετα», του είπε ο πρόεδρος της έδρας Νίκος Πάσσος.

Τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου δικάζουν 13 τακτικά μέλη (και έξι αναπληρωματικά) του Ειδικού Δικαστηρίου που κληρώθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής: έξι δικαστές του Αρείου Πάγου και έξι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον αρχαιότερο εκ των αρεοπαγιτών κ. Πάσσο.

Εισαγγελέας θα είναι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου, με αναπληρωτή εισαγγελέα τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Μπομπόλη.

«Είμαι αθώος. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες» απάντησε ο Γιώργος Παπακωνστανίινου όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νίκος Πάσσος τον ρώτησε τη γενική του θέση επί των κατηγοριών. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού (Π.Βασιλακόπουλος, Βασ.Δημακόπουλος και Π.Κουρελέας) πρότειναν την εξέταση τριών μαρτύρων υπεράσπισης επιφυλασσόμενοι να προτείνουν στη συνέχεια έναν ακόμη.

Η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου ζήτησε από το δικαστήριο να καταθέσουν ακόμη 8 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Διώτης, ο Γιάννης Καπελέρης, ο Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Κωνσταντίνος Μπίκας και άλλοι.

Μεγαλύτερα είναι τα ποσά του φόρου που δεν έχουν καταβάλει οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε σχέση με τα αναφερόμενα στο κατηγορητήριο.

Αυτό κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενο τον πρώην Υπουργό Οικονομικών για τους χειρισμούς του στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο μάρτυρας είπε ότι έχει τελειώσει ο καταλογισμός, αλλά δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στους συγγενείς. Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο φόρος με τις προσαυξήσεις για τον Ανδρέα Ροσώνη και την Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι 2.132.870 ευρώ και για τον Συμεών Σικιαρίδη και την Ελένη Παπαλωνστανινου ανέρχεται σε 5.782.935 ευρώ.
Σημείωσε ωστόσο ότι σε είκοσι μέρες που θα κληθούν μπορεί να δικαιολογήσουν τα ποσά και να μην υπάρχουν τα προαναφερόμενα ποσά.

Από έδρας πάντως ο πρόεδρος παρατήρησε ότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα . «Εχετε πρόβλημα υποδομής τεχνικών μέσων και προσωπικού. Φανταστείτε να περιμέναμε τον έλεγχο όλων των αρχείων.»
«Ζητάμε στοιχεία 15ετίας. Δεν έχουμε τόσο εξειδικευμένο προσωπικό» απάντησε ο μάρτυρας.

Φωτογραφία: intimenews


Το διαβάσαμε από το: Είναι να γελάει κανείς… «Είμαι αθώος» δηλώνει ο κατηγορούμενος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/02/blog-post_9725.html#ixzz3SkqPEwHY