Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει ένα τολμηρό βήμα
κατά του βιοτεχνολογικού γίγαντα Monsanto και των γενετικά τροποποιημένων σπόρων ευρύτερα. Σε μια καινούργια του ομιλία στο Ρωσικό Κοινοβούλιο την Πέμπτη, ο Πούτιν περιέγραψε με περηφάνεια το σχέδιό του να κάνει την Ρωσία τον μεγαλύτερο εξαγωγέα παγκοσμίως μη γενετικά τροποποιημένων τροφίμων που βασίζονται σε "οικολογικά καθαρή" παραγωγή.


Σε μια δήλωση με ενδεχομένως μεγαλύτερη βαρύτητα ο Πούτιν επέκρινε σκληρά την παραγωγή τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνοντας ότι οι Δυτικοί παραγωγοί τροφίμων δεν προσφέρουν πια υψηλής ποιότητας, υγιεινό και οικολογικά καθαρό φαγητό.
"Δεν είμαστε μόνο ικανοί να θρέψουμε τους εαυτούς μας λαμβάνοντας υπόψη τα εδάφη μας, τους υδάτινους πόρους-η Ρωσία είναι σε θέση να γίνει παγκοσμίως ο μεγαλύτερος προμηθευτής υγιεινών, οικολογικά καθαρών και υψηλής ποιότητας τροφίμων τα οποία οι Δυτικοί παραγωγοί έχουν χάσει από καιρό, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η ζήτηση για τα εν λόγω προϊόντα στην παγκόσμια αγορά αυξάνεται σταθερά", δήλωσε ο Πούτιν σε ομιλία του στο Ρωσικό κοινοβούλιο.
Και αυτή η ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά από την απόφαση του Κρεμλίνου να βάλει ένα τέλος στην παραγωγή τροφίμων που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, η οποία θεωρήθηκε ως ένα τεράστιο βήμα προς τα μπρος στον διεθνή αγώνα για την αντιμετώπιση εταιρειών όπως η Μονσάντο. Χρησιμοποιώντας την απόφαση αυτή ως σημείο εκκίνησης, είναι σαφές ότι πλέον η Ρωσία τώρα έχει θέση κυρίαρχης δύναμης στον χώρο της βιολογικής γεωργίας.
Φαίνεται ακόμα ότι ο Πούτιν μπορεί να χρησιμοποιήσει την προτίμηση της χώρας για τη βιολογική και βιώσιμη γεωργία ως κεντρικό σημείο της οικονομικής του στρατηγικής.
"Πριν δέκα χρόνια εισάγαμε σχεδόν τα μισά τρόφιμα από το εξωτερικό και ήμασταν εξαρτημένοι από τις εισαγωγές.Τώρα η Ρωσία είναι μεταξύ των εξαγωγέων. Πέρυσι, οι ρωσικές εξαγωγές γεωργικών προϊόντων ανήλθαν περίπου σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια-ένα τέταρτο περισσότερο απ'ότι τα έσοδα από την πώληση όπλων ή ένα τρίτο από τα έσοδα που προέρχονται από τις εξαγωγές φυσικού αερίου", πρόσθεσε.
Ανεξάρτητα από το τι πιστεύετε για την πολιτική του Πούτιν, το γεγονός ότι η μη γενετικά τροποποιημένη γεωργική και βιολογική παραγωγή τροφίμων είναι τώρα ένα τόσο βασικό κομμάτι της διεθνούς συζήτησης, είναι εξόχως συναρπαστικό. (εδώ και καιρό).


http://naturalsociety.com/putin-says-russia-will-be-worlds-1-exporter-of-non-gmo-foods/



Μετάφραση - breakthereality.blogspot.gr

Το διαβάσαμε από το: Ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία θα γίνει ο νούμερο ένα εξαγωγέας στον κόσμο μη γενετικά τροποποιημένων τροφίμων http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/01/blog-post_439.html#ixzz3wNYnnisT